printer-leasen

De meest verkochte printers van dit moment zijn de inkjetprinters en de laser printers. Allebei zijn ze uitstekend te gebruiken voor thuisgebruik. Maar welke printer is nu het beste en welke biedt de beste afdrukkwaliteit? Welke is dus voor jou het meest geschikt? Interesse in een printer leasen?

 

Wat zijn de verschillen tussen een inkjetprinter en een laserprinter?

Als je een inkjetprinter gebruikt dan gebruik je een printer met inkt, zoals de naam al doet vermoeden. Daarentegen werken laser printers met een poeder wat ook wel toner wordt genoemd. Beide printers kunnen alle kleuren van de regenboog afdrukken omdat ze vier kleuren met elkaar combineren. Dan gaat het om zwart, geel, magenta en cyaan. Wil je foto’s op glanzend papier afdrukken kies dan voor een inkjetprinter. Laser printers zijn heel goed in het afdrukken van scherpe afbeeldingen en teksten met een scherpe overgang. Daarnaast werkt een laserprinter bijna altijd en is inkt op papier minder bestand tegen vocht dan een toner.

 

Hoe gaat een inkjetprinter in z’n werk?

De werking van een inkjetprinter is heel simpel en eenvoudig. Het druppelt of spuit inkt op het papier. De printkop plaatst met schokjes kleine druppeltjes op het papier en op de juiste plek. Er bestaat de mogelijkheid dat inkt uitdroogt. De openingen van de printkoppen kunnen verstopt raken. Print je doorgaans heel weinig dan regelt de printer zelf z’n reinigingsbeurten. Er spoelt dan wat inkt door de openingen en deze inkt kan dan niet meer gebruikt worden om te printen.

 

Hoe gaat een laserprinter in z’n werk?

Bij een laserprinter wordt het papier met een speciale laser geprojecteerd op de zogenaamde drum. Een drum kun je zien als een soort van koker. Toner blijft plakken op de gebieden waar de drum verlicht wordt en plakt niet op de rest van de drum. Hierna wordt de toner op het document geplaatst door middel van de drum te rollen over het papier. Door verhitting blijft de toner altijd vastzitten op het document. Een extra toner koop je met printercartridges en elke kleur heeft zo z’n eigen printcartridge.

 

Wat is het meest voordeligst?

De goedkoopste printer is de inkjetprinter. De laserprinter is het duurst. Wil je goedkoop uit zijn, bekijk dan ook de kosten van de toner of de inkt. In de meegeleverde cartridges zit meestal een stuk minder toner of inkt dan normaal het geval is. Daarom is het aan te raden om altijd gelijk extra cartridges bij te kopen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *