Front-end-developer

Ben je een front end developer dan heb je het in het digitale tijdperk goed voor elkaar. Dat is namelijk zo omdat veel bedrijven op zoek zijn naar dit soort personen. Het gaat om talent dat zowel de technisch als creatief een goede aanwinst is voor een team. Dat een website goed functioneert en visueel aantrekkelijk moet zijn is voor de front end developer geen geheim en eerder normaal. Dit is wat je moet weten over een front end developer.

 

Wat houdt een front end developer precies in?

Als men spreekt over een front end developer dan gaat het om een persoon dat verantwoordelijk is voor de voorkant van een website, applicatie of programma. Het front end dus. Dat gezegd hebbende is het belangrijkste doel dat de front end er goed uitziet en dat het op zoveel mogelijk apparaten en resoluties werkt. Zo moet de website, applicatie of programma werken op zowel de computer, tablet en smartphone.

 

De betekenis van een front end developer in het kort

Zo’n front end developer zorgt ervoor dat webdesign vertaald wordt naar een werkend geheel in een browser. Dit moet geprogrammeerd worden in code taal. De meeste front end developers maken gebruik van programmeertalen zoals HTML, CSS en Javascript. Hier worden alle unieke weergave uitgewerkt waar de betreffende website uit bestaat en vervolgens wordt de code doorgestuurd naar de back end developer. De back end developer zorgt vervolgens voor de juiste programmering.

 

Wat zijn de taken van een front end developer?

Een front end developer heeft als taken ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van de front endvan een toepassing. Zo houden deze developers zich bezig op het technische vlak, maar ook op het gebied van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Er wordt zodoende gebruik gemaakt van diverse programmeertalen. Veel developer specialiseren zich in één bepaalde programmeertaal. Zo heb je C++ developers, Java developers, PHP developers en .NET developers. In de functie van front end developer kun je te maken krijgen met diverse personen.

 

Waar zijn front end developers zoal aan het werk?

De meeste front end developers zijn intern aan het werk bij grote ICT bedrijven en organisaties. Dat kan zowel in het bedrijfsleven zijn, maar ook buiten het bedrijfsleven. Overigens is het ook mogelijk om als zelfstandige front end developer aan de slag te gaan. Er is immers genoeg vraag naar tegenwoordig. Een front end developer krijgt in zijn of haar taak te maken met onder andere SEO specialisten, back end developers, grafische ontwerpers en interaction designers.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *