ISO-27001-cursus

Het is altijd verstandig om te blijven leren om zo je kennis op pijl te houden. Hiervoor kun je regelmatig een cursus of een training volgen. Voor diverse branches zijn er verschillende trainingen die ervoor zorgen dat jij jouw werkzaamheden op de juiste manier kunt uitvoeren. Zo kun je een bedrijfstraining, een klassikale training of een online cursus bijwonen. Zo kies je bijvoorbeeld voor de ISO 27001 cursus waar je veel kanten mee op kan, zeker in de ICT wereld. Doordat er constant nieuwe ontwikkelingen komen is het verstandig om je te blijven verbeteren in je vakgebied. Dit doe je door regelmatig een cursus bij te wonen om zo jouw kennis op te frissen. Zo kun jij goede prestaties blijven leveren of doorgroeien binnen de organisatie.

 

Het belang van een ISO 27001 cursus
De ISO 27001 cursus leert je alles over informatiebeveiliging in diverse sectoren. Elk bedrijf stuurt vrijwel iedere dag informatie door. Dit kan zijn in de vorm van een e-mail of op een andere manier. Omdat je niet wilt dat er vertrouwelijke informatie wordt gelekt is het belangrijk om je bedrijf te beschermen tegen mogelijke risico’s en gevaren. Je kiest in dit geval voor informatiebeveiliging. Een informatiebeveiliging op basis van een internationale standaard is de ISO 27001 wat kan helpen bij het beveiligen van alle gegevens binnen het bedrijf. Deze kennis is toe te passen bij zowel het maken van de planning als het beheren en onderhouden van het managementsysteem. Door een cursus te volgen werk je volgens de norm en beschik je over voldoende kennis het systeem van informatiebeveiliging te voorzien.

 

Welke kennis neem je mee na de cursus?
Na het volgen van de ISO 27001 cursus weet jij precies te vertellen wat informatiebeveiliging inhoudt en je hebt een goed inzicht van dit kan betekenen voor het managementsysteem van het bedrijf. Ook kun je het verschil uitleggen tussen ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002. Je leert alles op het gebied van AVG en bent op de hoogte van de toegevoegde waarde van de normen. Met alle kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan kun je eisen van ISO 27001 toepassen binnen het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Zo kun je ervoor zorgen dat vertrouwelijke informatie goed beveiligd is. Ook helpt de ISO 27001 bij het beheren, onderhouden en implementeren van structuur voor de veiligheid van gegevens binnen het bedrijf.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *