De kracht van een HR netwerk zit hem in de samenwerking met gelijkgestemden. Het is dé plek waar je andere vak professionals tegen het lijf loopt en naar hartenlust met hen kunt sparren. Gezelligheid speelt binnen zo’n netwerk een grote rol, maar het draait natuurlijk vooral om van elkaar leren. Dat doe je aan de hand van het uitwisselingen van praktijkkennis en relevante inzichten. Het HR netwerk van Isa-membership biedt toegang tot unieke kennis die je nergens anders vindt: het vormt de sleutel tot de HR schatkist. Je stimuleert jezelf het beste uit jouw carrière te halen. Verder kom je opdrachten tegen die je nergens anders vindt. Hoe helpt een HR netwerk dan met het aantrekken van nieuwe werknemers? Simpel: je vindt hier onder andere de beste tips en methodes voor wervingsprocedures en meer.

Sparren en meer
Kennis en kunde in de praktijk brengen is één ding, maar als je nooit op zoek gaat naar nieuwe ideeën en invalshoeken, leer je ook niet out-of-the-box te denken. Er is maar één manier om jezelf te blijven verrassen en dat is door te kijken naar hoe anderen op creatieve wijze met complexe situaties omgaan. Een HR netwerk biedt je de mogelijkheid om te sparren, te ontdekken, te leren. Spelenderwijs leren: dat is het uitgangspunt. In de HR wereld is het van groot belang dat je wendbaar bent. Je moet snel kunnen reageren en anticiperen op uitdagende situaties. Zo functioneer je optimaal binnen organisatieverband. Voor HR professionals is het van groot belang dat je je blijft bijscholen. Wie alleen vertrouwt op de huidige stand van zaken loopt al snel achter de feiten aan. Nieuwe werknemer vinden? Waarom niet een betrouwbaar iemand uit je eigen HR netwerk een aantrekkelijk aanbod doen?

Grip krijgen op de wervingsprocedure
Zeker bij krapte op de arbeidsmarkt is het nogal een uitdaging om voor een functie de juiste werknemer te vinden. Bij een krappe arbeidsmarkt hebben werkzoekenden immers genoeg keuze. Als HR professional moet je je beste beentje voorzetten om de juiste persoon aan te trekken en binnen te ‘hengelen’. Weten hoe je dit het beste kunt doen? Welke methoden hier het meest geschikt voor zijn? Dat is waar gelijkgestemden binnen het HR netwerk je mee kunnen helpen. Soms is een sparringsessie al voldoende om zelf tot het juiste antwoord te komen.

Werving op basis van loopbaan
De procedure van werving en selectie is een waar gepuzzel. Steeds vaker worden kandidaten niet voor een specifieke functie, maar voor een loopbaan traject aangenomen. Ze worden aangenomen met oog op de toekomst – hoe kunnen zij zich ontwikkelen binnen het bedrijf?

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *