Wanneer je onverhoopt te maken krijgt met geschillen op de werkvloer kan je er baat bij hebben om hulp in te schakelen. Bij sommige geschillen kom je er onderling niet uit, in dat geval kan een arbeidsrecht advocaat goed te pas komen. Deze advocaat is er voor zowel werknemer als werkgever, en ondersteund je door middel van bemiddeling of zelfs in de rechtszaal. Je kan voor verschillende redenen terecht bij een arbeidsrecht advocaat. In dit blog lees je waar je een arbeidsrechter voor kan inschakelen, en wat hun taken zijn. 

Wat doet een arbeidsrecht advocaat

Een arbeidsrecht advocaat biedt ondersteuning aan werkgevers of werknemers die op de werkvloer in een geschil terechtgekomen zijn. Vaak komen de partijen er onderling niet uit en dit is wanneer er gebruikgemaakt kan worden van deze advocaat. Dit wordt vaak gedaan om escalatie te voorkomen en om een eind te brengen aan de onderlinge spanning. Er zijn veel advocatenkantoren die hierin gespecialiseerd zijn en je dus goed kunnen helpen. Het is belangrijk om, voordat je in zee gaat, een gesprek aan te gaan met een advocaat. Tijdens dit gesprek kan worden gekeken naar wat hij of zij voor jou kan betekenen en wat er allemaal nodig is om een goede zaak te kunnen beginnen. Het kan zijn dat iemand in jouw netwerk wel een goede ervaring heeft met een advocatenkantoor. Zij kunnen jou dan misschien wel doorsturen naar de juiste persoon, zodat je geen lang onderzoek hoeft te doen naar wie de juiste advocaat zal zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek is het ook goed om te kijken of er een klik is. De zaak is persoonlijk en het is wel zo fijn als je iemand aan je zijde hebt staan waarbij je je comfortabel voelt. Voor alles wat te maken heeft met het arbeidsrecht, kan je terecht bij een arbeidsrecht advocaat. 

De verschillende taken

Een arbeidsrecht advocaat kan veel voor je betekenen. Zo kunnen ze je ondersteunen op verschillende vlakken. Hier zijn er een aantal opgesomd: 

  • Vertegenwoordiging: Het doel van de advocaat is om het geschil onderling op te lossen. Maar er zijn zaken waarbij dat niet mogelijk is of dat de partijen er gewoon niet uitkomen. In dat geval gaat de zaak naar de rechtbank. De advocaat zal jou hierin bijstaan en vertegenwoordigen. 
  • Juridisch advies: Wanneer je niet zeker bent van de arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden of het salaris kan je ook terecht bij het advocatenkantoor. De advocaten kunnen je dan voorzien van juridisch advies over deze arbeidsgerelateerde kwesties. 
  • Discriminatie: In gevallen waarbij er wordt gediscrimineerd op de werkvloer kan iemand terecht bij een arbeidsrecht advocaat. Zij zullen dan op zoek gaan naar een oplossing of beginnen aan het opbouwen van een rechtszaak. 
  • Onrechtmatig ontslag: Net zoals discriminatie zal een advocaat samen met jou een dossier opbouwen wanneer je vindt dat je onrechtmatig ontslagen bent. 
  • Arbeidsongeschiktheid: Als het onverhoopt voorkomt dat iemand arbeidsongeschikt raakt, kunnen de advocaten advies geven over zaken als arbeidsongevallen, letsel op het werk en hoe nu verder. 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed