Krimpfolie

Hét verpakkingsmateriaal dat producten en voorwerpen optimaal kan beschermen.. We hebben het natuurlijk over krimpfolie! Het kan zijn dat je denkt “krimpfolie?”, maar als ik zeg vershoudfolie, dan weet je waarschijnlijk wel wat het is. Vershoudfolie is ook een soort hiervan! Je ziet het vooral vaak terugkomen in de industriële sector. Het is namelijk een efficiënte manier om producten bij elkaar te houden, te beschermen en te sorteren tijdens bijvoorbeeld het transport. Eigenlijk komt het erop neer dat het van groot belang is om goederen te beschermen en de kwaliteit van de producten zo goed mogelijk te houden. Maar waar komt de naam krimpfolie vandaan, en wat is dan dampremmende folie? Je leest het hier. 

Wat is krimpfolie

Krimpfolie is een beschermend verpakkingsmateriaal. Het is een soort plastic folie dat wordt gebruikt om producten mee te verpakken, en ze zo te beschermen. Het meest opvallende van de folie is misschien wel dat wanneer je het verwarmt, het zich strak om het ingepakte voorwerp vormt. Daar komt ook de naam krimpfolie vandaan. Over het algemeen zie je het terug bij ingepakte bundels van producten, maar het wordt ook gebruikt om pallets met goederen te verpakken of om goederen te beschermen tegen stof, vuil en vocht. Het is niet goed genoeg bestendig voor het voorkomen van vocht, maar het helpt wel om een barrière te bieden en de verpakking netjes te houden. Als je op zoek bent naar een folie die vocht tegenhoudt is dampremmende folie een goede optie. Deze folie wordt geplaatst om verspreiding van waterdamp en lucht door muren en daken te reguleren. Het belangrijkste is dat de dampremmende folie voorkomt dat het vocht binnen kan dringen. De folie helpt om condensatie, schimmelvorming en andere schade te voorkomen. 

Waar vind je het

De grootste afnemer van krimpfolie is de bouwsector. In de bouw zijn veel materialen die bescherming vragen. Alleen al de houten planken, metalen profielen, isolatiematerialen, buizen en alle apparatuur vragen om bescherming tegen weersinvloeden, stof en schade. Soms worden materialen en machines ook beschermd met bouwfolie, dit is ook een goede beschermer. Het kan voorkomen op de bouwplaats dat er een noodgeval plaatsvindt, bijvoorbeeld een lekkage of iets op het dak. Ook dan is krimpfolie in te zetten! Het is sterk genoeg om bijvoorbeeld tijdelijk te dienen als dakbedekking. Je kan het ook gebruiken als extra isolatielaag. Zo kan je je warmteverlies verminderen, ideaal ook voor de energierekening! Krimpfolie is een hulpmiddel dat je in verschillende sectoren en verschillende gevallen kan gebruiken. Wanneer je iets hebt dat je moet beschermen is krimpfolie het geschikte materiaal. 

Categories:

Tags:

Comments are closed