Wohnung mieten Köln

Lenteregen kan voor veel problemen zorgen, van overstromingen tot aangetaste funderingen. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. Een van de meest gebruikte technieken is je muren injecteren met een waterafstotend materiaal om er voor te zorgen dat je geen waterschade hebt.

Wat is lenteregen?

Lenteregen is de naam die gegeven wordt aan de hevige regenval die vaak in de lente voorkomt. Het kan snel oplopen en grote hoeveelheden water veroorzaken, waardoor er overstromingen ontstaan of andere wateroverlast.

Vooral oude gebouwen die een slechte waterkering hebben lijken problemen te ondervinden met vocht in de lente. Dit sijpelt traag binnen en wordt opgenomen door de muren met alle gevolgen van dien.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Door muren te injecteren met speciaal materiaal, kun je de waterdichtheid verbeteren. Er wordt steeds nauwkeurig gewerkt zodat je er op kan rekenen dat je muur weer waterdicht wordt.

Een expert begint eerst met het maken van een horizontale lijn op ongeveer 15 cm boven de vloerpas. Daarna worden deze gaatjes ingespoten met een waterafstotende gel. Deze gel wordt opgenomen door de muur en zal een membraan vormen dat er voor zorgt dat het water buiten blijft.

Waarom is dit een effectieve oplossing?

Het injecteren van muren is een snelle en efficiënte manier om lenteregen tegen te gaan. Het materiaal is eenvoudig aan te brengen en heeft geen ingrijpende werken tot gevolg. Bovendien is het materiaal duurzaam en zal de waterdichtheid op de lange termijn behouden blijven, wat het een rendabele oplossing maakt.

Muren injecteren is dus een fantastisch idee als je vochtproblemen hebt. Zorg er ook steeds voor dat je eerst de juiste diagnose laat maken zodat je het juiste probleem behandeld. Laat alle werken ook steeds door een vakman uitvoeren. Zo ben je zeker van het beste resultaat.

Categories:

Tags:

Comments are closed