Het hebben van een co2 melder op scholen wordt een verplichting. Het is uiteraard niet voor niets dat het een verplichting wordt gezien om dit apparaat in een klaslokaal te hebben. Onderwijs is belangrijk voor onze kinderen. Op school leert jouw kind allerlei verschillende vaardigheden die hij later leert inzetten op het werkveld. Zowel op de basisscholen, als de middelbare scholen en universiteiten is het belangrijk dat we een zo’n goed mogelijke leeromgeving aanbieden aan de leerlingen en studenten. De co2 melder helpt om deze omgeving te realiseren.

Wat doet een co2 melder?
Uit onderzoek is gebleken dat in te veel klaslokalen een te hoog co2 gehalte aanwezig is. Dit wilt zeggen dat de hoeveelheid zuurstof in een ruimte niet hoog genoeg is. Wanneer er niet genoeg zuurstof is om in te ademen, krijgen steeds meer kinderen te maken met concentratieproblemen, een slaperig gevoel en zelfs misselijkheid. Dit zijn geen goede bijwerkingen om belangrijke stof mee te leren. De co2 melder zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit wordt opgemeten, zodat de leraar bewust wordt wanneer het tijd is om een raam open te zetten voor extra zuurstof. Zo kunnen de leerlingen het beste presteren.

Gevaren van te veel co2 in de lucht
wanneer wij ademen, ademenen we zuurstof in en ademen we co2 uit. Normaliter zorgt de natuur, zoals de bomen, ervoor dat deze co2 weer wordt omgezet naar zuivere lucht, oftewel zuurstof. Dit wordt echter lastig wanneer een klaslokaal niet genoeg ventilatie heeft. In dit geval zal de zuurstof in de lucht steeds meer afnemen. Wanneer we niet genoeg zuurstof inademen, krijgen wij te kampen met klachten die onze prestatie beïnvloeden. Kinderen zullen zich lastiger kunnen concentreren, zullen zich vermoeid voelen, krijgen mogelijk hoofdpijn of tekenen van misselijkheid en ervaren sneller stress. Daarnaast is het in een omgeving met meer co2 makkelijk voor ziektes om zich te verspreiden. Dit betekent dat ziektes in het klaslokaal sneller terecht komen bij de andere leerlingen.

De beste co2 meter kopen
Wanneer er een co2 meter wordt aangeschaft voor in de klaslokalen, dan is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Alleen dan kan er zo’n accuraat mogelijke meting worden gemaakt van de luchtkwaliteit. Zorg altijd dat de co2 meter voorzien is van een CE-certificaat. Wanneer de co2 meter voldoet aan de hoge eisen die de Europese commissie heeft opgesteld, dan heb jij de zekerheid dat de meter zijn werk keurig zal doen. De meter is niet alleen geschikt voor scholen, maar ook voor sportscholen, kantoren, vergaderzalen en meer.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed