Goederenlift

Ben jij al bekend met de voordelen van een goederenlift? Deze zijn enorm. Een goede kwaliteit goederenlift helpt je enorm met het besparen van tijd op projecten. Je kunt een goederenlift uitstekend plaatsen aan een gevel, een steiger, of natuurlijk binnen in een schacht inbouwen. Zware goederen kunnen veel eenvoudiger worden verplaatst, zonder dat je personeel zich het schompes hoeft te tillen. Hierdoor kan er een stuk efficiënter worden gewerkt. Een goederenlift van een erkende, kwalitatieve aanbieder voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en is geheel veilig in gebruik. Het verplaatsen van zware goederen via een goederenlift is bovendien een stuk veiliger dan ze zelf versjouwen, met de kans dat je valt of uitglijdt. Je verkleint de kans dat je goederen beschadigd raken, maar ook de kans op een bedrijfsongeval.

Verschillende soorten goederenliften

Goederenliften zijn er in heel wat verschillende soorten en maten. Koop je je goederenlift bij een gespecialiseerde partij als Lödige Industries, dan vind je altijd de lift die bij je past. De verschillen zitten hem onder meer in hoeveel kilogram de goederenlift maximaal per keer kan verplaatsen: dat begint bij enkele honderden en kan oplopen tot enkele duizenden. De hydraulische varianten maken het zelfs mogelijk om veilig 10.000 kilogram of meer te verplaatsen. Verder zijn sommige goederenliften ingebouwd met schacht. Andere liften zijn voorzien van hekwerk of dubbele kolom. Natuurlijk zijn de afmetingen ook bepalend – je dient uiteraard te kiezen voor een goederenlift die genoeg ruimte biedt voor je goederen.

Wel of geen personen?

Een standaard goederenlift is niet geschikt voor personen. Aan personenliften worden namelijk aanvullende (strengere) eisen gesteld dan aan goederenliften. Er zijn vandaag de dag echter ook genoeg goederenliften met personenbegeleiding te vinden. Deze kunnen ook veilig door mensen gebruikt worden. Personenbegeleiding is ideaal als je bijvoorbeeld een kwetsbaar product gedurende het transport nauw in de gaten wilt houden om beschadiging te voorkomen. Horecaliften zijn meestal van het kleinste formaat. Deze zijn met name gebouwd voor het verplaatsen van warmhoudboxen en dergelijke. Liften met een extra groot platform komen goed van pas als je grote goederen of goederen met irreguliere vormen verplaatst.

De voordelen van goederenliften

Met goederenliften zorg je voor de maximale veiligheid, je verkleint het risico op een bedrijfsongeval aanzienlijk. Bovendien worden de beste goederenliften voorzien van sensoren die onveilige situaties herkennen en signaleren. Met een hydraulische lift kun je zelfs de zwaarte goederen verplaatsen. Bovendien is het bedieningsgemak erg groot. Je hoeft slechts op een knop te drukken en de centrale computer regelt de rest. Wist je dat een goederenlift – mits deze goed wordt onderhouden – maar liefst 25 jaar mee kan gaan?

Categories:

Tags:

Comments are closed